Leren vliegen

U stelt zich vragen, wat is een ULM, wat is een PPL-opleiding, wat is het verschil tussen beiden, u heeft een bedenking, u vraagt zich af wat het kost, u vraagt zich af of je medisch gezien mag leren vliegen, u vraagt zich af hoe een opleiding verloopt of… u bent gewoon nieuwsgierig. Kom gerust eens luisteren! De exacte datum van onze infoavond moet nog bepaald worden. Alles over de theoretische opleiding, de praktijkopleidingen PPL en ULM kom je te weten. Na de algemene uitleg en concrete informatie is er ruimte voor een individueel gesprek met theorie- en/of praktijkinstructeurs, bestuursleden, piloten… Ze zullen je zeker helpen met al je vragen te beantwoorden.

Theoriecursus sportvliegen (PPL) en ultra light motorized (ULM) 2020 – 2021

Binnenkort start de theoriecursus sportvliegen (PPL) en ultra light motorized (ULM) .De theorielessen zullen steeds doorgaan in het pilotenlokaal van Aero-Kiewit vzw op woensdag- en vrijdagavond van 20 tot ca. 22.30 uur en dit gedurende een 30-tal weken. (einde cursus is voorzien juni 2021). Tijdens vakantieperiodes (Allerheiligen-, Kerst-, Krokus- en Paasvakantie) worden er geen lessen gegeven. Kostprijs voor deze theoriecursus: 395 euro waarvan, bij het slagen in het theoretische examen bij het Bestuur der Luchtvaart te Brussel, 250 euro zal worden terugbetaald via provisiestorting. Voor de aankoop van een volledig pakket cursusboeken dient een bijkomend bedrag van 130 euro betaald te worden. Voor het volgen van de ‘theoriecursus’ te Aero-Kiewit dien je geen lid te zijn van Aero-Kiewit vzw. We vragen aan alle nieuwe leden om zeker deel te nemen aan de theoriecursus. Het is tevens absoluut een “must” dat ook kandidaat ULM-piloten deze cursus volgen! Ondanks dat ULM’ers in Brussel enkel een examen reglementering en wetgeving dienen af te leggen is het noodzakelijk dat men over het volledig pakket dient op de hoogte te zijn. Ook de deelnemers aan de cursus 2017-2018, 2016-2017, 2015-2016 … die tot op heden niet-geslaagd zijn, of onvoldoende de lessen hebben kunnen meevolgen, kunnen (gratis) de cursus opnieuw volgen of verder doen aan de theoriecursus.

Inschrijving voor deelname aan de cursus kan enkel via de link op de website.V oor al diegenen die wensen deel te nemen aan de cursus vragen we om zeker, zo spoedig als mogelijk, je in te schrijven.

De verantwoordelijke voor deze opleiding is voorzitter Frank Sterkmans (+32 478 94 81 80) bijgestaan door:

  • Koen Milis – hoofdverantwoordelijke theorie opleiding (+32 486 88 39 71)
  • Ivan Cappuyns – verantwoordelijke voor ULM-opleiding (+32 486 38 65 48)
  • Dany Creeten – verantwoordelijke voor PPL-opleiding (+32 477 50 10 14)

Voor bijkomende informatie kan u steeds een van bovenstaande verantwoordelijken contacteren.

Voel je het kriebelen om ook te leren vliegen?

Droomt u van rust, ruimte, wolken, reizen, mooie weidse zichten, de vrijheid van een vogel beleven, uw horizonten verleggen…een vliegtuig besturen! Deze droom kan werkelijkheid worden. Het kan en is haalbaar. Ontdek het hier!

Als ATO-322 biedt Aero-Kiewit vzw volgende door het Bestuur der Luchtvaart erkende opleidingen aan: PPL, LAPL, VFR Night, Banner towing, Glider Towing en Aerobatics. 

Vliegen gevaarlijk?

Vliegangst komt meestal voort uit een subjectief gevoel van onveiligheid. Het is onomstotelijk bewezen dat vliegen veel en veel veiliger is dan het autoverkeer. De kleine vliegtuigjes zijn ook niet onveiliger dan hun grotere broers. Maar we denken nu eenmaal te weinig rationeel na, zowel bij het instappen in een auto, als bij het aan boord gaan van een vliegtuig. Het feit dat de media (te)veel aandacht besteden aan vliegincidenten werkt dit gevoel nog in de hand.

Zelf vliegen, ook als ik een bril draag?

Wie een bril of lenzen draagt zal daar meestal geen enkel probleem mee ondervinden en moeiteloos goedgekeurd worden bij de periodieke medische keuringen.

Duur?

Ook de prijs hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Veel leden van onze club besteden op jaarbasis aan hun vlieghobby evenveel als een verstokte roker aan zijn dagelijkse portie sigaretten. Dikwijls staart men zich blind op het uit te geven bedrag om tot de uiteindelijke vliegvergunning te komen. Dat kan soms aardig oplopen, maar vergeet niet dat de uitgaven slechts geleidelijk gebeuren, en verspreid zijn over maanden of zelfs jaren die men er normaal over doet om die vergunning te behalen. En toch ook niet onbelangrijk: het plezier van het vliegen begint reeds…bij de eerste les!

Dus ook ik kan leren vliegen?

Ja, iedereen kan leren vliegen en met wat doorzettingsvermogen, geduld en tijd kan je piloot worden. Op het vliegveld van Aero-Kiewit bieden we twee verschillende soorten opleidingen aan. Wil je vliegen met een motorvliegtuig en je PPL brevet halen? Dat kan! Wil je vliegen met een licht motorvliegtuig en ULM-piloot worden? Dat kan! Ontdek het op de volgende pagina’s.